Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Θρίαμβος του ΟΧΙ !!!!

(αναδημοσίευση από το iskra)

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ! ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ!

(Δευ. 6/7/15 - 00:30 - 10:51)             
Η ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΛ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ "ΝΑΙ" - ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: «ΟΧΙ» 61,31% - «ΝΑΙ» 38,69%
Ο ελληνικός λαός, την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, στην κορύφωση της σκληρής και άνισης μάχης που έδωσε το τελευταίο διάστημα αντιμέτωπος με ''θεούς και δαίμονες'', με εκβιαστικά διλήμματα, ιταμά τελεσίγραφα και με μια ακατάσχετη χυδαία κινδυνολογια, όρθωσε το αναστημα του, θριάμβευσε  και κατάφερε μια ιστορικών διαστάσεων τομή στις εξελίξεις. Με το συντριπτικό ποσοστό της νίκης του «ΟΧΙ» που έριξε στις κάλπες, έγραψε μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας: Σελίδα αντίστασης, σελίδα περηφάνιας, σελίδα αξιοπρέπειας, σελίδα ανατροπής και ελπίδας.
Ο ελληνικός λαός με το σημερινό δυνατό και δυναμικό του «ΟΧΙ» αφήνει πίσω του τα πέντε χρόνια μνημονιακού εξευτελισμού, που τον καταδίκασαν στη φτώχεια, στην ανεργία, στα «λουκέτα», στην εξαθλίωση.Πήρε την κατάσταση στα χέρια του και όρθωσε ένα αδιαπέραστο τείχος στη λιτότητα, στον αυταρχισμό, στα νομοθετικά πραξικοπήματα.Είπε ένα βροντερό «ΟΧΙ» στους εκβιαστές, στους τρομοκράτες και τους άθλιους κινδυνολόγους, εγχώριους και ξένους, που απαρτίζουν το κατάμαυρο λόμπι της υποταγής και της παραμονής στα μνημόνια.
Η μάχη αυτή δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ήταν μια άνιση και αδυσώπητη μάχη. Ο ελληνικός λαός είχε μπροστά του να αντιμετωπίσει, λυσσασμένες αντιδράσεις από ένα μαύρο μέτωπο εντός και εκτός της Ελλάδας.Είχε να αντιμετωπίσει τους εκπρόσωπους του ευρωατλαντικού κατεστημένου και των νεοφιλελεύθερων μονεταριστικών ελίτ, όπως η Μέρκελ, o Σόιμπλε, ο Σουλτς, η Λαγκάρντ, που επιδιώκουν τον εξανδραποδισμό του και την κηδεμονία της χώρας.Είχε να αντιμετωπίσει το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας, όλους αυτούς που σε συνεργασία με την τρόικα σχεδίασαν και εφάρμοσαν τα μνημονιακά προγράμματα συντριβής των δικαιωμάτων και εισοδημάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της κοινωνικής πλειοψηφίας του τόπου. Και που θέλουν με μεγάλη ευχαρίστηση να συνεχίσουν να εφαρμόζονται σε όλο και χειρότερη και πιο επώδυνη μορφή.Είχε να αντιμετωπίσει όλο το παλιό και νέο πολιτικό κατεστημένο, που υπηρετεί πιστά, όπως υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια, όλες αυτές τις μνημονιακές πολιτικές εξόντωσής του.Είχε απέναντί του ολόκληρο το σκοτεινό και διαπλεκόμενο σύστημα της μιντιοκρατίας. Όλο αυτό το σύστημα που έστηνε αδιάκοπα, απ' το πρωί ως το βράδυ, ένα σκηνικό τραγωδίας και τρόμου παίζοντας με τον πόνο του λαού που υπόμενε συγκινητικά και με ακατάβλητο κουράγιο στις ουρές των ΑΤΜ των τραπεζών, που έκλεισαν σκόπιμα οι δανειστές, νομίζοντας ότι έτσι θα εκμαιεύσουν το «ναι» της ντροπής στις κάλπες.
Το μόνο που κατάφεραν όλοι αυτοί ήταν να αποσπάσουν μια έκρηξη λαϊκής οργής και αγανάκτησης που εκφράστηκε με αυτό το περήφανο και πελώριο «ΟΧΙ»!
Σε πείσμα όλων αυτών, ο ελληνικός λαός ψήφισε ένα μεγαλειώδες «ΟΧΙ» που σημαίνει: Έξοδο από τα μνημόνια. Έξοδο από τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Επιστροφή στην ελπίδα. Επιστροφή στη Δημοκρατία.Έριξε στην κάλπη ένα ασυμβίβαστο και βροντερό «ΟΧΙ», που σημαίνει «ναι» στην προοπτική για μια καλύτερη ζωή. Που τον καθιστά αφέντη στον τόπο του. Που του ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την εφαρμογή μιας ελπιδοφόρας εναλλακτικής πολιτικής εξόδου από την κρίση και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Που προσφέρει νέες δυνατότητες για να αλλάξει η Ελλάδα.
Στο ανεξάντλητο αγωνιστικό φρόνημα του ελληνικόυ λαόυ, όπως έδειξαν και τα μαζικά συλλαλητήρια αλληλεγγύης που έγιναν τις τελευταίες μέρες, «ακουμπούν» τις ελπίδες τους όλοι οι λαοί της Ευρώπης. Οι λαοί που προσδοκούν την ανατροπή των πολιτικών της βάρβαρης λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων που και αυτοί βιώνουν, με ιδιαίτερη αγριότητα.Με αυτήν την έννοια, λοιπόν, η μεγάλη νίκη του «ΟΧΙ» των Ελλήνων προκαλεί ήδη έναν πολιτικό σεισμό σε όλη την Ευρώπη.
Ο ελληνικός λαός έριξε στην κάλπη σήμερα ένα ηχηρότατο «ΟΧΙ» και κατήγαγε μια περηφανή νίκη. Μια νίκη που θα αποτελέσει ασφαλώς εφαλτήριο και μια νέα αφετηρία για να εφαρμόσει η κυβέρνηση το ριζοσπαστικό, προοδευτικό πρόγραμμά της, παίρνοντας δύναμη από μια ακόμη πιο φρέσκια λαϊκή ετυμηγορία.
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: «ΟΧΙ» 61,31% - «ΝΑΙ» 38,69% ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Με καταμετρημένο το 100% των ψηφοδελτίων στην επικράτεια, το «όχι» συγκεντρώνει ποσοστό 61,31% και το «ναι» ποσοστό 38,69%.
Σε καμία εκλογική περιφέρεια δεν επικράτησε το «ναι» στο κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής. Πρωταθλητής του «όχι» αναδεικνύεται η περιφέρεια Χανίων, ενώ η Λακωνία είναι η περιφέρεια με το χαμηλότερο ποσοστό.
Τα άκυρα/λευκά είναι στο 5,04%. Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα φτάνει στο 62,50%.
Το «όχι» εμφανίζει τα χαμηλότερα ποσοστά στο νομό Λακωνίας (51,17%), στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών (53,21%), στους νομούς Καστοριάς (52,36%), Σερρών (53,74%), Χίου (53,84%), Γρεβενών (54,31%), Έβρου (56,64%), Μεσσηνίας (56,84%), Ευρυτανίας (55,89%) και Κιλκίς (57,74%).
Αντίστοιχα, το «ναι» εμφανίζει τα χαμηλότερα ποσοστά στο νομό Χανίων (26,23%), στην Β΄ Πειραιώς (27,49%) και στους νομούς Κερκύρας (28,75%), Ηρακλείου (29,18%), Σάμου (26,69%), Ξάνθης (32,11%), Βοιωτίας (32,57%), Ζακύνθου (32,69%), Αχαΐας (31,78%) και Εύβοιας (32,40%

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου