Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Άνοιξε ο δρόμος για συμφωνία με την τρόικα;

(αναδημοσίευση από το iskra)

----00ekt(Πεμ, Παρ. 10/7/15 - 00:06)
ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ  ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΥΣ «ΘΕΣΜΟΥΣ»
Εγκρίθηκε με πλειοψηφία η πρόταση της ελληνικής πλευράς προς τους «θεσμούς» από το Κυβερνητικό Συμβούλιο,το απόγευμα της Πέμπτης (9/7) όπως επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε ότι σε λίγες ώρες θα κατατεθεί.
«Όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε λίγη ώρα θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση όπως ακριβώς έχει περιγραφεί», είπε ο κ. Καμμένος.
Ερωτηθείς αν το Κυβερνητικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση απάντησε ότι έχει εγκριθεί από το συμβούλιο αρχηγών, εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο και προχωρούν οι διαδικασίες.
Σύμφωνα με μη διασταυρωμένες πληροφορίες η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι παρόμοια με την πρόταση Γιούνκερ και κατατέθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (9/7) στις αρχές της Ευρωζώνης.
Την παραλαβή της ελληνικής πρότασης από τις Αρχές της Ευρωζώνης επιβεβαίωσαν ο εκπρόσωπος του Γ. Ντάισελμπλουμ, Μικέλ Ράινς, και ο δημοσιογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ.
Η ελληνική πρόταση κατατέθηκε επίσης λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης (9/7) στη Βουλή προκειμένου σήμερα  Παρασκευή (10/7) , με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, να λάβει γνώση η Ολομέλεια, από την οποία θα ζητηθεί η εξουσιοδότηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να διαπραγματευθούν με βάση αυτό το κείμενο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Ολομέλεια θα συγκληθεί στις  2 μετά το μεσημέρι.
Στις 08:00 το πρωί αναμένεται  να πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου