Η συμφωνία που συνομολογήθηκε με τους «Θεσμούς» είναι απαράδεκτη και δεν αξίζει να τη χρεωθούν ένα ριζοσπαστικό κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και μία μαχόμενη κυβέρνηση, που υποσχέθηκε την κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας.
Οι λε­γό­με­νοι εταί­ροι και πρώτα απ’ όλα το Γερ­μα­νι­κό κα­τε­στη­μέ­νο, συ­μπε­ρι­φέρ­θη­καν απέ­να­ντι στη χώρα μας ως να είναι αποι­κία τους και ως στυ­γνοί εκ­βια­στές και «οι­κο­νο­μι­κοί δο­λο­φό­νοι».
Με τη συμ­φω­νία αυτή πάει να ακυ­ρω­θεί στην πράξη η λαϊκή εντο­λή και το πε­ρή­φα­νο «ΟΧΙ» του ελ­λη­νι­κού λαού στο δη­μο­ψή­φι­σμα.
Αυτή η συμ­φω­νία μπο­ρεί να πε­ρά­σει από τη Βουλή με τη συν­δρο­μή των ψήφων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟ­ΤΑ­ΜΙΟΥ. Δεν θα πε­ρά­σει, όμως, στο λαό, ο οποί­ος θα την ακυ­ρώ­σει στην πράξη με την ενό­τη­τα και τους αγώ­νες του.
Η κυ­βέρ­νη­ση και ο ίδιος ο Πρω­θυ­πουρ­γός, έστω και στο και πέντε, έχουν την ευ­χέ­ρεια και τη δυ­να­τό­τη­τα να επα­να­το­πο­θε­τη­θούν και να πά­ρουν πίσω τη συμ­φω­νία, πριν λη­φθούν τε­λι­κές και ορι­στι­κές απο­φά­σεις στη Βουλή.
Η Ελ­λά­δα είχε και έχει εναλ­λα­κτι­κή λύση απέ­να­ντι στη συμ­φω­νία.
Το δί­λημ­μα των πι­στω­τών: συν­θη­κο­λό­γη­ση ή κα­τα­στρο­φή, είναι ψεύ­τι­κο και τρο­μο­κρα­τι­κό και έχει κα­ταρ­ρεύ­σει στη λαϊκή συ­νεί­δη­ση.

Ετικέτες